Enkel og kjempegod fiskegrateng

img_0849

Denne fiskegratengen er laget med fryst seiblokk, så det er en kjemperimelig, sunn og god middag! Det er viktig å huske å spise hvit fisk (ikke bare laks), fordi hvit/mager fisk inneholder mye jod, som er viktig for vår kognitive funksjon, altså vår tenkeevne.

Til 3 porsjoner/en middelsstor ildfast form:
600 g sei/torsk (tint, hvis du bruker fryst)
100 g makaroni (ukokt)
4 dl ekstra lettmelk
50 g fibra fullkornshvetemel
3 egg
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/3 ts muskatnøtt
1 stor neve revet ost
griljermel/strøkavring

Slik gjør du:
Kok makaroni som anvist på pakken. Kok opp vann og trekk fisken til den er “kokt”, ca. 5-10 min. Hell av vannet både på makaronien og fisken og sett til side.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha 1 dl av melken sammen med melet i et syltetøyglass og rist til en jevning. Varm de resterende 3 dl av melken i en kjele med krydderet. Når melken når kokepunktet, drar du den av varmen og heller oppi jevningen. Ha kjelen tilbake på plata (middels varme) og visp til du får en tjukk og fin saus. Skru av varmen og ha oppi ett og ett egg mens du visper godt mellom hvert. Ha deretter oppi fisken i biter og makaroni og vend i blandingen. Hell gratengen over i en ildfast form og strø over osten og deretter karving/griljermel for et sprøtt lokk. Stek gratengen midt i ovnen i ca 30 min.
Server med raspede gulrøtter (i vann med eddik og litt flytende natreen feks).

Enjoy ❤

Leave a comment