Kyllingburger

kyllingburger2

En digg kyllingburger med hjemmelaget burgerbrød, sunnere aioli og karamellisert løk!

Til 10 grove hamburgerbrød trenger du:
250 g siktet hvetemel
150 g havremel
100 g fibra fullkornshvetemel
1 ts salt
1/2 ts melis
1 ss olje
25 g gjær (1/2 fersk gjær)
3 dl vann
sesamfrø/linfrø/solsikkekjerner til pynt

Til 4 kyllingburgere trenger du:
400 g kylling/kalkunkjøttdeig
salt
pepper
paprikapulver
chilipulver

Til “aioli” trenger du:
2 store ss mager kesam
1 stor ss lettmajones
1 presset hvitløksfedd
en klype salt
en klype pepper
en klype sukrin/annet alternativ
en skvis sitron

Til karamellisert løk trenger du:
2 gule løk
smør/margarin
2 ts sukrin gold
1 ts balsamicoeddik
1-2 ts vann

Slik gjør du:
Begynn med burgerbrødene, disse tar lengst tid da de må heve. Varm vann og melis til det er ca 37-38 grader og visp inn gjær, salt og olje. Tilsett litt og litt av tørrvarene mens eltekrokene går, til du får en smidig deig. Hell den ut på benken og elt den godt. La deigen heve i bollen med plastfolie over til dobbel størrelse.
Bland ingrediensene til aiolien og sett den i kjøleskapet slik at smakene får satt seg. Kutt løken i tynne ringer og stek den mør og blank på middels varme i litt smør eller margarin (det går fint å bruke lettmargarin). Tilsett vann, sukrin gold og balsamico og la det putre til løken er helt myk og karamellisert.
Velt den ferdig hevede deigen ut på benken og elt den lett. Del i 10 emner og rull ut til boller. Plasser bollene på et bakepapirkledd stekebrett og klem de flate. Sett ovnen på 200 grader. La de heve i videre i 20 min under et kjøkkenhåndkle.
Mens brødene hever blander du sammen kjøttdeig og krydder godt med en gaffel. Form 4 burgere med hånden og stek i litt olje til de er gjennomstekt.
Når brødene er ferdig hevet, pensles de med et vispet egg og dryss deretter sesamfrø over, før de stekes i ca 15 min midt i ovnen.

burgerbrød

Server gjerne burgerne med det du måtte ha av salat eller andre grønnsaker tilgjengelig, i tillegg til aioli og karamellisert løk. Håper det smaker!

Advertisements

One comment

  1. Kristin Sundal · June 7, 2016

    Flott blogg Andrea 😊👏🏻

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s