Sjokoladekake med mørk glasur

IMG_2676

Mmm, sukkerfri og proteinrik sjokoladekake med glansfull sjokoladeglasur! Doble oppskriften, hvis du ønsker nok røre til en springform.

Til en liten kakeform (eller en brødform) trenger du:
2 egg
100 g kesam (el. cottage cheese/gresk yoghurt)
40 g havregryn
20 g valgfritt mel
20 g bakekakao
20 g sjokoladeprotein (el. 50/50 mel og bakekakao)
20 g lettmargarin
20 g fibersirup
50 g sukrin gold
1 ts bakepulver

Glasur:
1/2 dl lett matfløte (el. kokosmelk)
40 g philadelphia light
20 g sjokoladeprotein (kan byttes mot mer kakao + søtning)
10 g bakekakao
2 ss sukrinmelis

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 175 grader. Ha alle ingrediensene til kakerøren i en bolle og kjør den glatt med en stavmixer (eller i en blender). Hell røren over i en smurt kakeform og stek i 20 min. Visp sammen ingrediensene til glasuren med en håndmikser, slik at den blir glatt og klumpfri og hell over kaken når den er avkjølt. Pynt med det du ønsker, jeg brukte kakaonibs.

Enjoy ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s