Serranosurret indrefilet av svin med søtpotetfries og brokkoli- og spinatpuré

IMG_0781

Alt blir liksom ekstra godt når det er surret i spekeskinke (eller bacon, hehe). Dette er en smakfull rett med masse bra næring. I tillegg til søtpotetfries (yummii) og aioli, serverte jeg svinefileten med en mos av brokkoli og sautert spinat!

Til 3-4 personer trenger du:
1 indrefilet av svin (500-600 gram)
5 skiver serranoskinke (eller annen spekeskinke/bacon)
2 store søtpoteter (1 kg)
2 ss maizena
Ca. 2 ss olje (smaksnøytral)
Flaksalt + kvernet pepper
1 brokkoli
1/2 pose frosne spinatkuler
1 fedd hvitløk
1-2 ss smør
3 ss mager kesam
1 ss lettmajones
1 fedd hvitløk
Salt, pepper og evt. bittelitt sukrin gold

Slik gjør du:
Sett ovnen på 225 grader varmluft. La kjøttet hvile på kjøkkenbenken i 30 min, mens du starter med søtpotetene. Kjøleskapskaldt kjøtt slipper nemlig mer væske, og blir tørrere når det stekes (dagens tips). Vask søtpotetene og kutt i passelig chunky fries. Skyll dem i iskaldt vann og tørk dem på kjøkkenpapir etterpå (steg 1 for sprø fries). Steg 2 er å ha dem over i en plastpose sammen med maizena, olje og krydder og riste alt godt. Fordel utover et stekebrett og sett i ovnen.

Gni inn svinefileten med pepper og evt. urter/krydder etter ønske og brun den godt i litt smør på nokså høy varme i panna. Surr serranoskinke rundt den og legg den i en ildfast form. Når potetene er halvferdig setter du ned varmen til 125 grader, over- og undervarme. Sett inn kjøttet og stek i ca 25 min (da blir det lys rosa, og saftig). Ta ut potetene hvis de blir ferdig før kjøttet.
Damp brokkoli og stek (tint) spinat. Hell av vannet på brokkolien og ha spinaten oppi kjelen. Tilsett litt smør, salt, pepper og presset hvitløk og bruk stavmixer til puréen har blitt glatt. Bland sammen ingrediensene til aiolien og sett kaldt. Når kjøttet er ferdig, la det hvile i 5 min på benken, før du skjærer i medaljonger. Så er det bare å servere!

Enjoy ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s