Sunnere kanelbollekake

IMG_0762

Kanelboller, aaah, det beste som finnes. Her kommer en oppskrift på sunnere kanelsnurrer, som både er fiberrike, fettfattige, har mer protein og veldig nær null sukker. De må gjerne lages på denne måten; i en form, da vokser de sammen og blir eeenda saftigere. Nam!

Til 2 kanelbollekaker (eller 16 snurrer/knuter) trenger du:
2,5 dl melk
1/2 pakke fersk gjær
1 ts sukker/honning (dette vil mate gjæren og gi luftig bakst)
100 g mager kesam
1 egg
100 g sukrin gold og sukrinmelis (jeg bruker 50/50)
300 g siktet hvetemel (eller siktet speltmel)
300 g sammalt hvete, fin (eller fin sammalt spelt)
2 ts kardemomme

Fyll:
50 g dadler (myke, uten stein)
50 g lettmargarin
50 g sukrin gold
3 ts kanel

Kremost-frosting:
2 ss philadelphia light
2 ss lettmargarin
2 ss sukrinmelis
En liiiten skvett melk

Slik gjør du:
Varm melk, sukker, søtning og krydder til fingervarme. Smuldre oppi gjæren. Ha oppi alt det siktede melet og rør godt. Tilsett egg og kesam (helst romtemperatur), og rør. Tilsett til slutt alt det sammalte melet og elt i 5-10 min (for å aktivere glutenet og sørge for en smidig deig). Hev til dobbel størrelse. Mens deigen hever gjør du klar fyllet. Ha dadler, margarin, sukrin gold og kanel i en bolle og kjør glatt med stavmixer.
Når deigen er ferdighevet eltes den lett før den kjevles til et stort rektangel. Smør fyllet utover, rull sammen og del i 16 like store boller. Lag to “blomster” av snurrene og trykk dem litt ned. Hev i nye 30 minutter. Sett ovnen på 220 grader. Pensle de ferdighevede bollekakene med egg og stek i 10-15 min, til de er gylne. Pisk sammen ingrediensene til frostingen og smør over når kaka har avkjølt seg litt. Server kanelbollene lune og nyyyt.

Enjoy ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s