Kyllingnuggets med potetbåter og chipotle-dip

IMG_0100

Hey. Her kommer en oppskrift på ovnsstekte nuggets med digg tilbehør! Jeg er fan av middagsretter som både er næringsrike, enkle å lage, samt billige. Denne ticker alle boksene.

Til 2 pers trenger du:
2 kyllingfileter
1 egg
Hvetemel
Griljermel (evt. pankomel)
Hvitløkspulver, salt og pepper
Poteter, ønsket mengde
Litt olje, paprikapulver, salt, pepper og evt. tørket oregano
En liten brokkoli
2 ss drømmelett/annen lettrømme
2 ts lettmajones
Røkt chilipulver (chipotle-chili) eller Tabasco med røkt chili
1/2 ts sukrin gold + litt hvitløkspulver, salt og pepper

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader, varmluft. Kutt poteter i båter og skyll godt i iskaldt vann for å fjerne litt stivelse, da blir de sprøere. Ha potetbåtene i en plastpose sammen med olje og krydder. Fyll posen med luft, lag en knute på den og rist slik at alt blandes godt. Hell over og fordel utover på et stekebrett og sett i ovnen.

Kutt kyllingfiletene i passe store nuggetsbiter. Pisk egget i en bolle. Ha hvetemel i en annen bolle, og griljermel og krydder i en tredje. Vend kyllingbitene først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i griljermel- og krydderblandingen. Legg nuggetsene på et stekebrett. Sett i ovnen sammen med potetene (bytt plass på potetene og kyllingen halvveis).

Del brokkolien i små buketter og damp til de er passe møre/sprø. Ha rømme, majones, chipotle-chili, sukrin og krydder i en liten skål og bland godt. Når potetene er møre og sprø, samt kyllingnuggetsene gjennomstekt, er det bare å servere.

Enjoy ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s