Fudgy krydderkake med kremostglasur

IMG_5051

Mmm. Denne sunne kaka ble faktisk godkjent av hele klanen hjemme. Skikkelig saftig og smaksrik, prøv å bake den da vel!

Til en medium springform trenger du:
2 egg
60 g sukrin gold
60 g agavesirup (evt. honning/fibersirup)
50 g meierismør
200 g mager kesam/gresk yoghurt
100 g sammalt hvete, fin
100 g siktet hvetemel
1/2-1 dl vann/melk
1 ts bakepulver
Litt vaniljepulver/vaniljeessens
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt nellik
1/4 ts allehånde

200 g philadelphia light
50 g meierismør
Valgfri søtning + litt vanilje

Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Pisk egg, sukrin og sirup til en løs eggedosis. Bland inn kesam og krydder. Ha oppi mel, bakepulver og smeltet smør. Bland godt og juster med litt vann/melk til passe tykk kakerøre. Hell røren i en smurt eller bakepapirkledd form og stek i ca. 30-40 min midt i ovnen, til du kan stikke en kniv ned i kaka uten at det sitter igjen noe deig på den. La kaka avkjøles i formen.

Når kaka er avkjølt lager du frosting. Pisk kremost og mykt smør klumpfritt og luftig. Tilsett søtning etter ønske (feks. sukrinmelis eller litt stevia og fibersirup) og vaniljefrø/vaniljeessens og pisk litt til. Kle kaka med glasur og sett kjølig et par timer. Dekorer kaka etter ønske.

Enjoy ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s