Grov middagspai med laks og spinat

IMG_4984

Ah, jeg elsker pai! Dette er en grov og mager variant, som passer ypperlig som hverdagsmiddag. Å bruke fisk i stedet for kylling eller skinke i paien, er også en enkel måte å lure litt mer fisk inn i kostholdet på, og er ikke minst barnevennlig.

Til én paiform (3-4 pers) trenger du:
Ca. 200 g sammalt hvetemel, fin
120 g mager kesam
30 g lettmargarin
1/2 ts salt
Et par ss vann
2-3 laksefileter, naturell
1 pose spinat (200 g)
1/2 gul løk
1/2 chili
2 fedd hvitløk
1 ss smør/olje
4 egg
2 dl melk
2 ss drømmelett/lettrømme el. creme fraiche
Salt & pepper
1 neve revet ost

Slik gjør du:
Bland kesam, salt og margarin i en bolle. Ha oppi melet og kna sammen til en fast deig, juster med litt vann. Pakk deigen i plast og la den ligge i kjøleskapet i 10-15 min før du kjevler den ut til en stor rund pannekake, som passer til paiformen. Sett stekeovnen på 200 grader. Smør paiformen med litt fett, trykk ut deigen og prikk den med en gaffel. Forstek i 15 min.
Klargjør fyllet mens paiskallet steker. Fres hakket løk og chili, samt presset hvitløk i litt olje eller smør til løken er blank. Tilsett spinat og la det steke på middels varme til spinaten er mør og mye vann har fordampet. Visp sammen egg, melk og lettrømme i en bolle, tilsett salt og pepper etter ønske.
Sett opp varmen i ovnen til 215 grader. Fordel spinaten jevnt i paiskallet, fordel deretter laks i terninger over. Hell over eggestanden, topp med litt revet ost og stek i ca. 30 min. Server gjerne paien med en god salat ved siden av!

Enjoy ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s