Chunky fiskepinner med hjemmelaget remulade-dip

IMG_4217

Dette tør jeg påstå er en fiskemiddag som både store og små vil like! Det minner veldig om fish ‘n chips, og er både raskt å lage, relativt billig, og ikke minst sunt.

For fiskepinner til 2 pers trenger du:
300-400 g torskefilet (helst fersk)
1 egg
Mel
Griljermel
Salt, pepper og hvitløkspulver
Litt olje eller smør til steking

Til hjemmelaget remulade trenger du:
2 eggeplommer
1,5 dl smaksnøytral olje (jeg brukte raps)
2 ts sterk sennep
2 ss agurkmiks (eller finhakkede sylteagurk)
1/2 løk, finhakket
Salt og pepper
1 stort hvitløksfedd
Sitronsaft

Oooog så er det jo viktig å huske grønnsaker! Jeg dampet brokkoli og gulrøtter.

Slik gjør du:
Begynn med remuladen. Ha eggeplommer, olje og sennep i en stavmixer-beholder. Sett stavmixeren helt nedi og kjør i 5-10 sek, mens du sakte drar den oppover. Voila, du har nå laget majones helt selv. Tilsett hakket/presset hvitløk, finhakket løk og agurkmiks og bland godt. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Del fisken i staver og tørk godt av dem med litt papir. Ha egget i en skål og visp det sammen. Ha mel i en annen skål, og griljermel, salt, pepper og hvitløkspulver i enda en. Damp grønnsakene. Varm samtidig opp en stekepanne med litt olje eller smør. Vend alle fiskebitene i mel, deretter i egg, og til slutt i griljermel-paneringen. Stek fiskepinnene til du kjenner at fisken har blitt fast og gjennomstekt. Server fiskepinnene med remulade og  grønnsaker.

Enjoy ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s