“Lasagne” med 5 grønnsaker

IMG_3960

Her kommer oppskriften på en god grateng bygd opp med flere lag, som en lasagne. Denne er proppfull av grønnsaker, og er også enkel å lage vegetar, ved å bytte ut karbonadedeig med linser, det skal jeg prøve neste gang!

Til 3 sultne trenger du:
1 pakke karbonadedeig
2 fedd hvitløk
1/2 løk
5-10 sjampinjong (avhengig av størrelse)
1 ss olje
1 boks hakkede tomater
2 ss sukkerfri ketchup
1 liten blomkål
1/2 squash
30 g philadelphiaost
Ost til topping
Oregano, chili, salt, pepper og revet muskattnøtt
Slik gjør du:
Fres hvitløk, løk, og sopp i olje og la det surre til mye væske er borte, legg til side. Kutt blomkål i buketter og kok til de er helt møre. Brun karbonadedeig, tilsett løk/sopp og deretter tomater og ketchup. Krydre med oregano, salt, pepper og chili. Mens sausen putrer, bruker du en ostehøvel og lager “lasagneplater” av squashen. Legg disse utover litt kjøkkenpapir og strø litt salt over, slik at en del av væsken trekker ut og tørk av etter 5-10 min. Kjør blomkål til puré med stavmixer sammen med philadelphia og litt muskattnøtt.
Sett ovnen på 225 grader.
Finn frem en ildfast form, og ha ingrediensene oppi lagvis. Start med kjøttsaus, deretter squashplater og så “hvit saus”/blomkålmos. Gjenta nok en gang og topp med ost. Stek til osten har blitt gyllen, og squashen mør, ca. 20 min.

Enjoy ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s